(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hovězí ptáčky trochu jinak
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, 100 g tvrdého sýra, 50 g šunky nebo moravského uzeného, 2 sterilované okurky, hořčice, sůl, pepř, worchestrová omáčka, 1 cibule, 1/4 l zakysané smetany, lžička mouky, 2 lžíce kečupu, olej nebo sádlo
Postup přípravy
Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worchestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci). Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Recepty, které Vám vkládám nejsou mé vlastní, našla jsem si je a jelikož se nám moc osvědčily, tak je nabízím i Vám.
Katka
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Recepty, které Vám vkládám nejsou mé vlastní, našla jsem si je a jelikož se nám moc osvědčily, tak je nabízím i Vám.
Katka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé